KONYA PSİKOLOG KONYA KLİNİK PSİKOLOG KONYA PSİKOTERAPİ KONYA UZMAN PSİKOLOG hizmetlerim EMDR Bilişsel Davranışçı Terapi Hipnoz ve Hipnoterapi Otojenik Terapi Cinsel Terapi Aile ve Çift Terapisi gibi psikoterapi ekol yöntem ve teknikleriyle harmanlanmış bütüncül bir sistemle sizesunulmaktadır.
Konya psikolog ya da psikolog Konya sayfasındasınız. Ben Uzman Klinik Psikolog Ali Akbulut. 2024 itibariyle meslekte 17, Pozitif Hayat merkezi kurucusu olarak Konya'da 13. yılım. Bir yöntemle bütün sorunlara yaklaşan değil birden fazla terapi yöntemiyle danışana özel bir formülasyonla bütüncül yaklaşım sergilemekteyim. Terapi yöntem çeşitlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aşağıya doğru indikçe psikolojik sorunlarla ilgili görseller göreceksiniz. Buradan okuma yaparak bilgi edinebilirsiniz. En aşağıda ise eğitim durumum ve belgelerimi göreceksiniz. Konya psikolog ya da psikolog Konya denilince akla gelen ilk kurum olma hedefimizle mutlu bir gün diliyorum.
Gündelik yaşamınızda huzursuzluk gerginlik yaşıyor bir şekilde rahat olamıyorsanız, eşinizle çocuğunuzla sevgilinizle ya da çevrenizdeki insanlarla ilişkilerinizde problemler yaşıyorsanız, anlaşılmadığınızı düşünüyorsanız, her geçen gün sizin için daha da buhranlı geçiyor ve çaresiz hissediyorsanız, doktor kontrollerinizde bütün tetkikleriniz normal çıkıyor fakat siz kendinizi iyi hissetmiyorsanız psikolojik destek almaya ihtiyacınız var demektir. Ruh sağlığı en az fizyolojik sağlık kadar önemlidir. Psikolog desteği almaya karar verdiğinizde gideceğiniz uzmanın lisans varsa yüksek lisans ve üstü, kaç yıldır bu alanda çalıştığı, deneyimleri dikkat etmeniz gereken konular arasında yer alıyor.
EMDR yöntemi , konya emdr denilince akla gelen ilk isim olduk. 2009 yılından itibaren profesyonel bir şekilde konya emdr uygulamalarını gerçekleştirdik, emdr yöntemi birçok psikolojik alanda kullanılan son derece bilimsel bir yöntemdir. konya emdr uygulatma ihtiyacınız varsa gönül rahatlığıyla bize ulaşabilirsiniz. emdr yöntemi ve konya emdr videolarımıza göz atmayı unutmayınız.
Son yıllarda kişisel gelişim uzmanı, spirütüel yaşam koçu, bilinçaltı uzmanı, cd telkin uzmanı..vs gibi ülkemizde herhangi bir üniversite bölümü olmayan fakat kişilerce kendileri tarafından verilen isimlere aldanmayınız. Gideceğiniz uzmanın lisans eğitiminin pdr ya da psikoloji bölümü olmasına, üzerine psikoloji, uygulamalı psikoloji, deneysel psikoloji, klinik psikoloji gibi alanlarda master yapmış ya da akademik kariyerine devam eden kişiler olmasına dikkat ediniz. Diploma sormak en doğal hakkınız, çekinmeyiniz. Doğrudan gösterilen tezsiz yüksek lisans diplomasına itibar etmeyiniz. Eğer kişi pdr ya da psikoloji lisansı okumuşsa ve üzerine tezsiz yüksek lisans yapmış ise uzmandır. Aksi halde örneğin sınıf öğretmenliğini bitirmiş bir kişi üzerine tezsiz yüksek lisans pdr okumuşsa bu kişi bırakın uzman psikolojik danışman ya da uzman psikologluğu, psikolojik danışman ya da psikolog olarak dahi kabul edilmiyor. Ve bu kişi eğer ben uzman psikolojik danışmanım diyor ise yasal olarak suç işliyor. Bu bilgileri vererek hem sizlerin ruh sağlığını hem de alanımızı korumaya çalışıyoruz. Aksi taktirde tabiki dediğim kriterlere uyan işini layıkıyla yapan birçok uzman meslektaşım sizler için hizmet vermektedir.
Birçok kişi internetten uzman ararken bazı kelimeler kullanmakta. Örneğin konya psikolog, en iyi psikolog, psikolog konya, psikoterapi konya, konya psikoterapist, klinik psikolog gibi daha örnekler çoğaltılabilir. Bu kelimeleri yazdığınızda birçok yerle karşılaşabilirsiniz. En iyi psikolog demiyorum kendime. En iyiyi yapabilmek için uğraşıyorum. konya psikolog denilince akla gelen ilk kurum olmak temel hedefimiz.
klinik psikolog desteğiyle yanınızdayız.
konya psikoterapi konusunda 11 yıllık tecrübe.
en iyi psikolog ya da daha doğru ifadeyle en iyi psikolojik destek hizmeti için varız
psikolog konya arayışınızda yanınızdayız, panik bozukluk konusunda konya psikolog desteği
okb ile başa çıkmak için konya psikolog desteği yanınızda. klinik psikolog desteğimiz sizin için
sosyal fobi için konya psikoterapist desteği ile yanınızdayız
klinik psikolog hizmetimiz ve psikoterapi desteğimizle panik ataklar atak olmaktan çıkıyor
cinsel terapistimiz aynı zamanda uzman klinik psikologumuz vajinismus konya, vajinismus terapisi konya, vajinismus tedavisi gibi aramalarınızda karşınızda. %100 çözüm garantisi konya vajinismus konusu çözümsüz değil
birçoğumuzun korkuları olabilir. Korkmayı siz seçmediniz. konya psikolog ya da psikolog konya arayışınızda korkularınızla baş edebilmeniz için yanınızdayız.
Psikolojik Destek Süreci Nasıl İşler?
Eğer bir psikolog desteği almak istiyorsanız öncelikle yapacağınız şey gideceğiniz uzmanı belirlemek. Bir yakının tavsiyesi, internet araştırması..vs gideceğiniz uzmana karar verdikten sonra iletişime geçmek ve randevu almak.
Türkiye'de psikolog seansları ortalama 50 dakika sürmektedir. Yurt dışında da durum farklı değildir. Size sunulan ücretlendirme 50 dakikalık süre için verilir. Siz isterseniz süreyi önceden haber vermek koşuluyla daha da uzatabilirsiniz. Bunun karşılığında gittiğiniz merkez ek ücret talep edecektir. Aldığınız her seans için sizden ücret talep edilir.
Gider gitmez size bir yöntem ya da teknik uygulanması beklentisi içerisinde olmayınız. Kocaman bir hayal kırıklığı yaşarsınız. Psikoloğun yapacağı ilk iş sorun alanı ya da alanlarını belirlemektir. Bu durum ilk seansta bitebileceği gibi birkaç seans yada seanslar sürebilir. Psikoloğun detaylı anemnez(geçmiş yaşam bilgisi) almaya ihtiyacı vardır. Bunun için her seans ücret ödeyecek miyim? Evet ödeyeceksiniz. İyi ama anlatıyorum bir şey yapılmıyor! Psikolog sizin anlattığınız her bilgiden notlar alır. Bugünkü yaşadığınız sorunlar geçmişle bağlantılıdır. Psikolog temel inançları bulmaya çalışır. Bugünkü sorunlarınız bu temel inançlardan kaynaklanır. Aslında işin en önemli kısmı burasıdır. Çünkü yanlış bilgi, eksik ya da sonuçsuz terapiyi beraberinde getirecektir.
Anemnez seansı ya da seansları bitince psikolog benimsediği ekole göre uygulama seanslarına yanı asıl terapi(rehabilite) seanslarına geçer. Ve bu sürecin sonu açıktır. Birçok kişi haklı olarak kaç seansta biteceğini merak etmektedir. Çünkü zaman emek ve ekonomi... Malesef hiçbir psikolog bu soruya net cevap veremez. Örneğin panik bozukluk sorunu olan bir kişinin terapi süreci 9 seansta biterken, aynı sorundan müzdarip bir başka kişinin ki 20 seansta bitebilmektedir. Sorunun adı aynı olsa bile herkeste oluşum nedeni ve süreci farklıdır.
Arkadaşım gitmiş çok memnun kalmış! ya da arkadaşım gitmiş hiç memnun kalmamış. Aynı cümleler aynı terapist için sarf edilmektedir. Herhangi bir mağazaya giden 2 kişiden biri çok memnun kaldığını ifade ederken diğeri ise hiç memnun kalmadığını ifade edebilmektedir. Ve bu durum bütün meslek grupları için aynıdır. Alacağınız psikolojik destek sürecinin başarısı tek başına gittiğiniz terapiste ait değildir. Başarılı bir psikoterapi için terapistten, danışandan ve terapi yapılan ortamdan kaynaklanan faktörler vardır. Terapistin donanımı, tecrübesi, randevu saatinde hazır bulunması; danışanın ise randevusuna zamanında gelme, verilen ev ödevlerini yapma, aceleci olmama; terapi odasının ise rahat güvenli fiziksel özelliklere sahip olması gerekir.
Konya psikolog ihtiyacı, çocuk, ergen, yetişkin, aile, çift ya da cinsel terapi noktasında bir psikolojik destek almak ihtiyacı içinde bulunuyorsanız bunun için nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru psikoloğu nasıl bulabilirim? Gerçekten gittiğim yerden bu noktadan verim alabilir miyim gibi soruların cevabını bu makalemizde buluyor olacaksınız.
Psikolog ihtiyacım var mı? sorusunun cevabı son derece önemlidir. Eğer ki zihinsel sosyal duygusal fiziksel alanlarda kendinizi huzursuz hissediyor , iş,aile, sosyal yaşamda problemler yaşıyorsanız bir psikoloğa görünmenizde fayda vardır. Son yıllarda Konya Psikolog kelimesinde oldukça fazla bir internet veri girişi bulunmaktadır. İnsanlar bir şekilde konya psikolog, çocuk psikoloğu, cinsel terapi, aile danışmanlığı vs gibi aramalarla uzman arayışlarını sürdürdüklerini görmekteyiz.
Eğer Konya’da bir psikolojik destek alma ihtiyacınız varsa öncelikle gideceğiniz uzmanı belirlemeniz ve bu uzmanı doğru seçmeniz gerekiyor. Çünkü yanlış atacağınız bir adım daha sonraki süreçte çözümsüzlükleri beraberinde getirecektir.
İlk dikkat edeceğiniz şeylerden bir tanesi tecrübedir. Tecrübeden kasıt kişi ne zamandır bu işi yapıyor, ne kadar zaman önce mezun olmuş bu önemli bir faktördür. Takdir edersiniz yeni mezun olmuş biri ile meslekte on yıldır veya yirmi yıldır bu işi icra eden birisi arasında mutlaka bir takım farklılıklar meydana gelecektir.
İkinci dikkat edilmesi gereken nokta ise kişinin hangi alandan mezun olduğudur. Çünkü bu konu istismara açık olan bir alandır. Bir psikolojik danışman, psikolog veya terapist olmadığı halde psikolojik destek verdiğini iddia eden birçok kurum ve kişiler bulunmaktadır. Bu noktada gideceğiniz uzmanın öz geçmişini incelemeniz önemlidir. Bir web sitesi var mı? Web sitesinde kendi öz geçmişinden detaylı bir şekilde bahsetmiş mi yoksa yuvarlak kelimeler mi kullanmış. Örneğin şu lisansı bitirdim, lisans eğitimi sorasında psikoloji üzerine master yaptım gibi ifadeler genellikle yuvarlak ifadelerdir. Daha net ifadeler ise lisansını şu üniversitede pdr üzerinde ya da psikoloji üzerinde yine yüksek lisansımı şu üniversitede şu bölümde yaptım gibi ifadeler son derece önem arz etmektedir.
Diğer önemli nokta ise kişinin o alanda yüksek lisans yapmış olması. Klinik, deneysel, uygulamalı psikoloji...vs olabilir bu alanlarda yüksek lisans eğitimi almış olması önemlidir.
Diğer bir önemli nokta kişinin yazdığı makaleler, çalışma yaptığı alanla ilgili ne gibi yetkinliklerinin olduğudur. Çünkü üniversitelerin pdr ve psikoloji bölümlerinde sadece dört yıllık fakülteyi bitirerek profesyonel düzeyde psikolojik destek vermek günümüz şartlarında çok mümkün görünmemektedir. Çünkü mezun olan kişi yurt içinde ya da yurt dışında kendini geliştirmesi gereken eğitimlere ihtiyaç duymaktadır. Üniversite eğitiminin üzerine birtakım eğitimler de alarak psikologluk, psikolojik danışmanlık veya psikoterapistlik mesleği üzerinde daha yetkin duruma gelmesi gerekmektedir.
Örnek vererek değinmek gerekirse otizm. Bir psikoloğun ben otizmle çalışıyorum demesiyle gerçekten bir uzmanın otizm üzerine yılarca çalışmış olması ve bu noktada da birçok eğitim almış olması, eğitimlerden geçmesi birbirinden çok farklı şeylerdir. Psikoloji dediğimiz alan çok geniş bir alandır bu bütün alanlarla çalışabileceğimiz anlamına gelmemektedir. Başka bir örnekle açıklamak gerekirse bir avukat düşünün bütün davalara bakmakta diğer bir avukatsa sadece boşanma davalarına bakıyor. Oradaki yönetmelik, kanun vs ne yapılacağı noktasında son derece hakim olabiliyor.
Diğer önemli noktalardan biri de genelde insanlar Konya’ da bir psikolog ihtiyacı olduğunda tavsiye üzerine çok fazla hareket etmektedirler. Tavsiye de genelde bir yakının ben şuna gittim çok memnun oldum, işim şu kadar zaman aldı, şöyle bir hizmet aldım şeklindedir. Burada bir psikolojik destek süreci alırken terapistten kaynaklanan, gelen danışandan kaynaklanan, genel fiziki ortamdan kaynaklanan birçok faktör bulunmaktadır. Haliyle bir yakınınızın bir yerden iyi bir dönüt alması sizin de iyi bir dönüt alacağınız anlamına gelmemektedir. Bu sadece seçim kriterlerinizden bir tanesidir.
Diğer bir önemli nokta ise uzman hakkında internet sitelerinde yapılan yorumlardır. Şimdi bu yorumları incelerken de şuna dikkat etmeniz gerekiyor. Gittik çok iyi birisi, çok sıcak kanlı birisi gibi uzmanın kişisel özelliklerinden ziyade yorumlara özellikle şu açıdan bakın; kişi ne için gitmiş, ne gibi problemi varmış, ne gibi süreçlerden geçmiş, sonucunda ne olmuş özellikle bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü internet dediğimiz sanal alemde maalesef sahte yorumlar oldukça fazladır.
Yapacağınız bir diğer önemli adım da mutlaka kurumu arayıp iletişime geçmektir. Bu noktada size sağlıklı bilgi veriliyor mu, bir telefon görüşmesi ile bile o kurum hakkında az da olsa bir bilgi sahibi olmanızı sağlar.
Konya psikolog konusunda 2011 yılından itibaren Konya'da hizmet veren kurumumuz Pozitif Hayat Merkezin'de alanında uzman psikolog ve pdr mezunları hizmet vermektedir.
Eğitim - Süpervizyon & Worshoplar
-Atatürk Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık Lisans
-Esenyurt Üniversitesi, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans
-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı Onaylı Hipnoterapist Eğitimi
-Psikonet, Şema Terapi,
-CİSED , Cinsel Terapi
-Davranış Bilimleri Enstitüsü, EMDR 1. Düzey
-Davranış Bilimleri Enstitüsü, EMDR 1. Düzey Süpervizyon
-Davranış Bilimleri Enstitüsü, EMDR 2. Düzey
-Davranış Bilimleri Enstitüsü, EMDR 2. Düzey Süpervizyon
-Davranış Bilimleri Enstitüsü, EMDR ile Çocuk ve Ergenlerde Performans Geliştirme
-Davranış Bilimleri Enstitüsü, EMDR ile Panik Bozukluklar Workshop
-ÜZE, Play Attention Edufeedback Yöntemi, Dikkat Eksikliği-Hiperaktivite Terapisi
-PADEM , Terapötik Kartların Çocuk Ergen ve Yetişkinlerde Kulanımı
-APT Onaylı Oyun Terapisi, Reyhana Saadet
-Psikolojik Testler Derneği , Wısc-r Zeka Testi Uygulayıcılığı
-Psikolojik Testler Derneği , Çocuk ve Ergenlerde Objektif ve Projektif Testler (10 Test)
-PHM, Otojenik Terapi,
-OMNİ Hipnoz Akademisi, Temel Hipnoterapi
-OMNİ Hipnoz Akademisi, İleri Düzey Hipnoterapi
-HTİ, Dönüşümsel Hipnoterapi
-HTİ, Klinik Hipnoterapi
Üye Olduğu Dernekler;
Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği,
EMDR Derneği
Türk PDR Derneği
APHEDER
Gazete Köşe Yazıları;
http://www.pozitifhayatmerkezi.com/basinda.php